Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Afdeling 1

FrontAfdeling 1 er en del af en selvejende institution under Børneringen, der hedder Rosenborg Frihavns Børnehave. Institutionen er lokaliseret på Rosenvængets Allé 28, 2100 København Ø. Huset består af to børnehavegrupper Hobbitterne og Skovtroldene, som holder til på hver sin etage.

Vi har adgang til private udearealer i haven, som består dels af legestativer, sandkasse, legehus, klatretræer, gynger, boldbur samt en køkkenhave som børnene tager aktiv del i.

I afdeling har vi madordning og vores normeringen er 46 børn i alderen 3-6 år. Hobbitgruppen består af 22-23 børn i alderen  2,10 år - 4, 10 år. Skovtroldegruppen er for de ældste børn i børnehaven, hvor man er sammen med 22-23 børn i 5-6 årsalderen. 

De aldersopdelte børnegrupper, bruger vi til at målrette vores pædagogiske aktiviteter og indsatser. Vi arbejder med de konkrete udviklingstemaer som rør sig i forhold til de forskellige aldersgrupper.

F.eks at lære at gå i børnehave, selvhjulpenhed, skoleparathed mm. 
I afdeling 1 har vi også basispladser, aktuelt er 10 pladser målrettet børn med særlige pædagogiske behov, som henvises via PPR og et særligt visitationsudvalg. Basispladserne er fuldt integrerede på stuerne og det betyder i praksis at vi har en væsentligt højere personalenormering på stuerne og dermed mulighed for at skabe nogle rummelige rammer, arbejde i små grupper, tage individuelle hensyn.

Hvis I har spørgsmål I, ikke finder svar på her på siden, så er I altid meget velkomne til at kontakte os enten på telefon eller mail. 

VIGTIG INFO

Fra december 2022 og frem til juni 2024, er afdelingen genhuset i lokaler på Kastelsvej 60. Årsagen til dette er at villaen får nyt tag og der udbedres ligeledes gamle fugtskader som følge af at taget var gammelt og utæt. Vi ved ikke præcis hvilken dato vi er retur, men forventer at være tilbage senest udgangen af juni 2024.

Lokalerne på Kastelsvej er en anderledes ramme end beskrevet ovenfor. Vi har god plads på Kastelsvej, men desværre begrænset udeareal og vi benytter derfor området legepladser mens vi er her:) Køkkenet på Kastelsvej er ikke egnet / godkendt til at lave mad, så vi får leveret den varme mad fra et firma der hedder Foodsouce . 

Vi får det bedste ud af de muligheder der er på på lokationen og glæder os til at vende retur til vores fine villa og have/ legeplads igen.